Ross Brawn ontkent: “F1-raceweekend wijzigt maar blijft drie dagen”

Supertyfoon Hagibis zorgde er in Japan voor dat er geen sessies op zaterdag plaatsvonden en het raceweekend tot twee dagen beperkt bleef. Volgens Ross Brawn was dat leuk om zien maar liggen er geen concrete plannen op tafel om het F1-raceweekend in te korten tot twee dagen.


“Het was een ‘Super Sunday’ in Suzuka en dat heropende opnieuw het debat over hoe een F1-raceweekend eruit moet zien,” aldus Brawn in zijn nabespreking van de GP van Japan.

“Het is een aspect van de sport waarop we ons al enige tijd erg gedetailleerd focussen, zeker gezien het feit dat we aan de regels voor de komende jaren werken. Daarbij moeten we rekening houden met de mening van enkele sleutelfiguren zoals de organisatoren, de teams en ten slotte uiteraard ook de fans.”

Onlangs gingen er stemmen op om het F1-raceweekend in te korten en te beperken tot zaterdag en zondag. Volgens Ross Brawn is dat idee echter van tafel geschoven.

“Ik zal echter eerlijk zijn, er is duidelijk een sterke consensus, vooral bij de organisatoren, om het huidige driedaagse format van activiteiten op de baan te behouden, zij het dan wel met een ietwat gewijzigd tijdsschema.”

De aanpassingen aan het tijdsschema zullen eind deze maand gecommuniceerd worden en hebben als doel om er voor te zorgen dat de F1-kalender volgend jaar naar 22 races kon uitbreiden en ze moeten er ook voor zorgen dat de F1-teams vanaf volgend jaar een dag later op de circuits kunnen toekomen.

“Het is juist dat zo’n zondag zoals in Suzuka voor heel wat spektakel op enkele uren tijd zorgt maar het zou er voor zorgen dat de andere raceklassen volledig naar de eerste twee dagen moeten verhuizen,” aldus Brawn.

“Na een zorgzame en grondige analyse werd besloten dat we best het format over drie dagen behouden maar dat de vrijdag iets anders wordt ingevuld terwijl de kwalificatie en race op zaterdag en zondag blijven behouden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022