Alexander Rossi benoemd tot reserverijder bij Manor

Alexander Rossi is vandaag door Manor Racing officieel bevestigd als reserverijder bij het team.

Alexander Rossi mocht vorig jaar bij Manor enkele races in de F1 afwerken als vervangen voor Roberto Merhi. De Amerikaan hoopte om als racepiloot bij Manor aan het F1-seizoen 2016 deel te nemen maar de renstal gaf de voorkeur aan Pascal Wehrlein en Rio Haryanto. Vooral die laatste had zijn racezitje vooral te danken aan een zak vol met sponsorgelden, meer bepaald zo’n 15 miljoen euro.

Rossi was dan ook teleurgesteld dat hij bij Manor naast een racezitje greep. De Amerikaan ging dan ook op zoek naar een andere uitdaging en vond deze in de IndyCar, waar hij voor Andretti Autosport uitkomt.

De Amerikaan bleef op die manier actief in de autosport en bleef ook dromen van een F1-racezitje in de nabije toekomst. Door nu de rol van reserverijder bij Manor op zich te nemen blijft Rossi nauw verbonden met het F1-wereldje. Meer zelfs, de Amerikaan wordt de eerste rijder ooit die de rol van racepiloot in de Indycar combineert met die van reserverijder in de F1. Rossi zelf is uiteraard erg tevreden.

“Ik heb vooral in mijn carrière voor de F1 geïnvesteerd en ik ben niet iemand die langs de kant blijft zitten en ziet wat er vervolgens gebeurt. Ik wil op deze manier scherp blijven en voorbereid zijn. Het was teleurstellend om voor dit jaar het racezitje bij Manor Racing te missen. Iedereen weet dat ik er voluit voor gegaan ben en er hard voor gewerkt heb. Als reserverijder heb ik nu echter een dubbel programma op het hoogste niveau van de autosport.”

Rossi zal naast zijn activiteiten in de IndyCar elf F1-races bij Manor Racing bijwonen. Op die manier hoopt de Amerikaan eventueel in te vallen mocht er een probleem zijn bij één van de vaste rijders, alsook zich optimaal voor te bereiden voor een eventueel F1-racezitje in 2017.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:24:”rossi_headline_manor.jpg”;}
Alexander Rossi is door Manor Racing officieel bevestigd als reserverijder bij het team.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022