Marko: “Red Bull kan derde beste team worden”

Red Bull topman Helmut Marko verwacht dat Red Bull in 2016 het derde beste team kan worden, na Mercedes en Ferrari. Daarvoor hoopt Marko voor een goede tweede seizoenshelft.

In gesprek met de officiële website van de Formule 1 laat Marko blijken dat hij verwacht dat Mercedes de eerste seizoenshelft zal domineren. “Zolang ze zelf geen fouten gaan maken, dan denk ik dat we vaak Mercedes één-twee resultaten zullen zien boeken.”

Volgens Marko zal, na Mercedes, Ferrari ook beter zijn dan Red Bull. Na Mercedes en Ferrari zal het spannend worden tussen Williams, Red Bull en Force India, volgens Marko. “In de tweede helft van het seizoen zou onze motor beter moeten zijn, waardoor ik denk dat de derde plaats een haalbaar doel is.” Daarbij verwijst Marko naar de motorupdate die Renault zal invoeren rond de zomer.

Wat betreft de ontwikkeling van de Renault motor, die bij Red Bull gebruikt wordt onder de naam ‘Tag Heuer’, gaat het volgens Marko de goede kant op: “Het mag wel duidelijk zijn dat het tijd vraagt om de achterstand – die we hebben ten opzichte van de krachtigste motor – te overbruggen.”

Naast het feit dat Marko verwacht dat Red Bull het pas goed zal doen in de tweede seizoenshelft, sluit hij ook niet uit dat het zusterteam Toro Rosso aan het begin van het seizoen het betere team is van Red Bull. “Het lijkt me niet onmogelijk dat Toro Rosso – met de Ferrari motor van 2015 – sneller is dan ons. De Ferrari motor beschikt immers over meer motorvermogen. Naarmate het seizoen vordert, zullen we de prestaties van Toro Rosso wel zien afnemen, want de motor wordt niet verder ontwikkeld.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed