“Snellere F1-bolides betekenen niets indien er niet op de limiet wordt gereden”

Ook voormalig F1-piloot Mark Webber vindt dat de F1-bolides opnieuw sneller moeten worden, al betekenen snellere wagens volgens hem niets indien de piloten niet op de limiet rijden.

Het is de bedoeling om voor het F1-seizoen 2017 heel wat ingrijpende reglementswijzigingen te introduceren. Het is daarbij onder meer de bedoeling om de F1-bolides zo’n drie tot vier seconden per ronde sneller te maken.

Volgens Mark Webber een goede zaak, al moet er dan ook voor gezorgd worden dat de piloten meer op de limiet gaan rijden.

“Het gewicht, daar moeten ze echt op letten. Er zijn categorieën zoals degene waar ik in rij die op hetzelfde niveau van gewicht zitten en wij kunnen een ganse dag pushen. We kunnen het tijdens races zelfs zo’n 36 uur aan een stuk,” aldus Webber, die vorig jaar met Porsche het World Endurance Championship won. “De Formule 1 moet er op zondag echt staan, ze moet niet alleen zo’n vier of vijf seconden per ronde sneller zijn tijdens de kwalificatie. Dat is ‘ok’ maar die jongens moeten echt op de limiet rijden.”

“Kijk bijvoorbeeld naar de ski-afdaling, net als bij heel wat andere sporten, is dat echt op de limiet. Hoe kunnen we er voor zorgen dat ook de F1-piloten terug constant de limiet opzoeken? Ze zijn er immers zeker en vast toe in staat,” besluit Webber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print