Verstappen: “Derde jaar bij Toro Rosso is niet mijn doel”

Max Verstappen hoopt na dit seizoen de overstap naar het Red Bull F1 team te kunnen maken.

De Nederlander maakte vorige jaar een veelbesproken F1-debuut. Er kwam aanvankelijk veel kritiek omdat hij op zeer jonge leeftijd in de F1 debuteerde. Te jong en te onervaren hoorde je overal. Verstappen was met zijn 17 jaar dan ook de jongste F1-piloot ooit.

Ondanks enkele foutjes wist hij de criticasters echter geleidelijk aan de mond te snoeren. Verstappen bewees dat hij over heel wat talent beschikt en gerust zijn mannetje in het F1-wereldje kan staan.

Net als vorig jaar vormt hij samen met Carlos Sainz Jr. het rijdersduo bij Toro Rosso. Bij Toro Rosso zijn ze erg tevreden over Verstappen, al wil Verstappen ondanks zijn jonge leeftijd ook snel vooruitgang boeken.

Opvallend daarbij is dat Verstappen zijn naam het voorbije seizoen reeds meermaals in verband werd gebracht met Ferrari, ook al ligt Verstappen duidelijk onder contract bij Red Bull. Met een Ferrari-motor mag hij vanaf dit seizoen reeds bij Toro Rosso rijden, al wil hij na het seizoen 2016 wel de stap richting grote broer Red Bull zetten.

Het zou een logische stap zijn want Red Bull laat haar jonge racetalenten meestal slechts twee seizoenen voor Toro Rosso rijden. Desondanks ervaart Verstappen daardoor geen extra druk.

“Nee, ik ervaar niet echt druk. De toekomst ziet er positief uit, ook voor volgend jaar. Ik ga gewoon genieten van dit seizoen en ik probeer veel ervaring op te doen. Dan zien we wel waar we komend jaar eindigen,” aldus Verstappen tegenover ‘Motorsport.com’.

Met een derde seizoen bij Toro Rosso houdt Verstappen echter geen rekening.

“Dat zou kunnen. Het is mogelijk, maar het is niet mijn doel want ik wil vooruit. Het is een geweldig team en ik heb hier veel plezier. Het is echt een familie, maar op een bepaald moment wil je ook races winnen. Je wilt vooruit en je wilt naar de absolute top. We zien wel waar ik volgend jaar terechtkom.”

Het zou dan ook logische zijn dat Verstappen na het seizoen 2016 de overstap naar Red Bull maakt, al rijden ze bij Red Bull dit seizoen wel met de minder goede ‘Renault-motor’. Met welke motor Red Bull in 2017 zal rijden is dan weer nog een groot vraagteken.

“Dat klopt, maar ook Red Bull heeft veel vertrouwen in de toekomst. Zij willen vooruit, zij willen weer races en titels winnen,” besluit Verstappen, die overduidelijk dezelfde ambities als Red Bull heeft.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print