Russische GP in gevaar

De Russische Automobielfederatie miste de deadline gemist voor het aanmelden van de GP van Rusland voor volgend seizoen.
image
Normaal gezien moet die aanmelding uiterlijk op 31 juli ingediend worden. Nu de organisatie van de race op het nog in aanbouw zijnde circuit in Sochi die deadline heeft gemist, komt de allereerste Grote Prijs van Rusland, die op 19 oktober 2014 zou moeten plaatsvinden, in het gedrang.

GPupdate meldt dat de race nu enkel nog kan doorgaan als de RAF kan bewijzen dat er sprake is van overmacht. Dit zou de enige reden zijn waarom de FIA alsnog een uitzondering zou kunnen maken, en de Russische GP volgend seizoen toch gewoon op de kalender staat.

De reden voor het missen van de deadline zou een financiële twist zijn waarbij onduidelijkheid heerst over wie de kosten van de opleiding van baanposten en ander veiligheidspersoneel voor zich zou nemen. Een statement van de RAF zegt het volgende: “De aanmelding voor de Russische GP werd niet op tijd overgemaakt aan de FIA, daar JSC Omega de nodige voorwaarden niet heeft ingelost. Dit wil zeggen dat er geen contract werd ondertekend met de organisator van de GP. Het tekende ook geen overeenkomst om de aanvraag in te dienen, en betaalde ook niet de som die de FIA vraagt om het evenement op de kalender te plaatsen.”

Dit is echter niet de enige hindernis die de GP van Rusland moet overwinnen. Eerder werd al bekend gemaakt dat de race nog kan doorgeschoven worden naar 2015 indien de Olympische Winterspelen van volgend jaar te veel hinder zouden ondervinden van de organisatie van de Grote Prijs. Het is dus nog niet zeker of, en welke race van de kalender zal geschrapt worden indien de Grote Prijs van Rusland volgend seizoen toch kan doorgaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}