‘Russische’ kleuren en Uralkali verdwijnen van Haas F1-bolide

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Amerikaanse Haas F1 team heeft gereageerd op de gebeurtenissen in Oekraïne door de livery van haar nieuwe F1-bolide aan te passen.

Vorig jaar verraste de Amerikaanse renstal door met een ‘Russische’ livery te komen, althans dat is toch wat iedereen ervan maakte door de kleuren van de Russische vlag prominent op de F1-bolide te plaatsen.

Ook op de livery van dit jaar vinden we die kleuren terug en dat is niet echt een verrassing gezien het feit dat het team met Nikita Mazepin een Rus als rijder heeft en met Uralkali ook een belangrijke Russische sponsor.

Na de gebeurtenissen van vandaag heeft het Haas F1 team echter laten weten dat de ‘Russische’ kleuren van de wagen gehaald worden en dat ook sponsor Uralkali van de Haas VF-22 verdwijnt.

“Het Haas F1 team zal tijdens de derde en laatste testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya met een witte livery deelnemen en zonder sponsor Uralkali,” zo luidt het in een statement van het team.

“Nikita Mazepin zal zoals gepland aan de ochtendsessie deelnemen, Mick Schumacher neemt de namiddagsessie voor zijn rekening.”

“Er zal geen verder commentaar gegeven worden met betrekking tot overeenkomsten met onze partners.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023