George Russell: “Ferrari en McLaren hebben voorsprong op Mercedes”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-rijder George Russell heeft zijn team volgens hem een achterstand op teams zoals Ferrari en McLaren. Tot die snelle conclusie komt Russell na amper twee dagen testen in Barcelona.

“We zien enkele interessante dingen,” vertelde Russel gisteren tijdens de tweede dag van de driedaagse test in Barcelona. “Dat is waar het testen voor dient.”

“Sommige teams lijken enorm snel, vooral het rode team (Ferrari) en het oranje team (McLaren) lijkt zeer, zeer competitief.”

“Laat ons zien wat morgen brengt en wat we kunnen doen tussen deze test en in Bahrein.”

Wanneer Russell vervolgens wordt gevraagd naar de performance van Mercedes tegenover haar belangrijkste rivalen antwoordt de jonge Brit als volgt.

“We bevinden ons niet voor hen, daar ben ik zeker van. Ze lijken alles erg goed onder controle te hebben en ze lijken zeer sterk, met weinig en veel brandstof aan boord en ook wat het bandenmanagement betreft.”

Toch moeten we de woorden van Russell ongetwijfeld met een korreltje zout nemen. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat Mercedes serieus verstoppertje speelt en de favorietenrol in de schoenen van de concurrentie schuift om vervolgens tijdens het eerste raceweekend een grote voorsprong te hebben.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print