Stoffel Vandoorne aan de start van de 12 uren van Sebring

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Stoffel Vandoorne zal volgende maand zijn debuut maken in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap met Meyer Shank Racing (MSR). 

Onze landgenoot mag invallen voor de winnaar van de 24 uren van Daytona Helio Castroneves, die aan het werk zal zijn in het IndyCar-kampioenschap in Texas. Hij zal gekoppeld worden aan zijn teamgenoot van vorig jaar bij Jota Tom Blomqvist en Oliver Jarvis.

“Ik ben erg enthousiast om me bij Meyer Shank aan te sluiten voor de Sebring 12 Hour,” zei de Mercedes FE-fabrieksrijder.

“Voor mij zal het de eerste keer zijn dat ik in Sebring race, en de eerste keer dat ik in IMSA-competitie race en daar ben ik enthousiast over omdat er erg close wordt geracet in Amerika.”

“Ik heb het geluk dat ik me aansluit bij het team dat net de 24 uur van Daytona heeft gewonnen, dus het wordt echt een geweldige ervaring.”

“Ik ken mijn teamgenoot Tom (Blomqvist) al van vorig jaar in het WEC en Olly ken ik ook van de endurance-racerij, maar het wordt de eerste keer dat we met hen samen een team vormen.

“Ik kijk erg uit naar het weekend en hopelijk kunnen we een goed resultaat voor het team scoren.”

Mede-teameigenaar Mike Shank is opgetogen over Stoffel Vandoorne en vindt hem gezien zijn staat van dienst zeker een waardige vervanger voor Castroneves.

“Stoffel heeft vorige week tijdens een test indruk op ons gemaakt en zal voor Sebring een geweldige aanwinst voor het team zijn,” zei Shank.

“Het was aanvankelijk onze bedoeling om Helio dat weekend zowel in de IMSA- als in de IndyCar-evenementen te laten racen, maar logistiek gezien werd dat een beetje moeilijk.”

“Tom heeft goede dingen over Stoffel gezegd van hun tijd samen in het WEC vorig jaar, dus ik denk dat we weer een sterke line-up hebben als we het raceweekend ingaan.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print