Sainz: “Dit is een kinderdroom die in vervulling gaat”

Carlos Sainz werd vandaag bevestigd als rijder bij McLaren in 2019. De Spanjaard volgt daarmee landgenoot Fernando Alonso op en is uiteraard zeer blij daarmee.


Geen overstap van Sainz naar Red Bull, waarbij hij nog steeds onder contract lag, wel naar McLaren dus, maar daarmee is Sainz minstens zo tevreden. Het is naar eigen zeggen een kinderdroom die in vervulling gaat.

“Ik ben blij dat ik eindelijk kan bevestigen dat ik vanaf 2019 voor McLaren zal racen,” vertelt Sainz in een reactie op zijn bevestiging als McLaren-piloot. “Het is iets waarnaar ik al enige tijd heb uitgekeken en ik ben zeer tevreden over dit volgend hoofdstuk in mijn carrière.”

“Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd een fan van McLaren geweest. Het is een geweldige naam in de sport met een ongelooflijke geschiedenis. Op de lijst met rijders die voor McLaren hebben gereden bevinden zich erg veel F1-helden.”

Voor Sainz is het nog bijzonderder omdat hij zijn landgenoot en goede vriend Fernando Alonso opvolgt bij McLaren.

“Fernando is natuurlijk één van hen. Het is dan ook zeer bijzonder dat ik zijn zitje overneem en dat als één van de rijders van de volgende generatie Spaanse racepiloten achter het stuur van een McLaren.”

“Tot slot wil ik iedereen bij McLaren bedanken voor deze kans en het vervullen van mijn kinderdroom. Het team heeft een langetermijnplanning voor de toekomst en ik kijk er naar uit om een belangrijke rol te spelen bij de weg naar succes van McLaren,” besloot Sainz.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen