Sam Bird wint tweede Formule E-race in Diriyah, Stoffel Vandoorne 18de

ABB FIA Formula E World Championship
ABB FIA Formula E World Championship

Na een vreemde crash van Venturi-rijder Mortara tijdens de oefensessie mochten de Formule E-bolides met een aandrijfsysteem van Mercedes niet deelnemen aan de kwalificatie. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne en teamgenoot Nyck de Vries moesten daardoor in de achterhoede aan de race beginnen.

Mortara was uiteindelijk de enige rijder die niet aan de race kon beginnen. Van op de achterste regionen slaagden Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne er niet echt in om een sterke inhaalrace te rijden. Het Mercedes-duo eindigde als veertiende en achttiende nadat er vooral werd geprofiteerd van rijders die moesten opgeven.

We kregen trouwens een incidentrijk einde van de race. Sebastien Buemi crashte en op ongeveer hetzelfde moment was er ook een incident waardoor Maximilian Günther en Mitch Evans moesten opgeven. We kregen een safety car-fase en uiteindelijk een definitieve stopzetting van de race.

Sam bird behaalde zo zijn eerste overwinning van het seizoen. De Nederlander Robin Frijns en Jean-Eric Vergne vervolledigden het podium.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022