Sancties voor Guenther Steiner na scheldtirade over boordradio?

Guenther Steiner, de teambaas van het Haas F1 team, mag zich mogelijk aan een sanctie verwachten nadat hij zich over de boordradio bijzonder negatief uitliet toen Kevin Magnussen een tijdstraf kreeg.


Tijdens de GP van Rusland kreeg Magnussen een tijdstraf van vijf seconden omdat hij niet correct opnieuw op de baan kwam toen hij breed ging in de tweede bocht. Kevin Magnussen liet na afloop reeds weten dat hij de beslissing ‘bullshit’ vond maar ook Steiner liet zich zwaar negatief uit over de boordradio.

Na het vallen van de zwart-wit geblokte vlag zei Steiner over de boordradio dat de beslissing om Magnussen te bestraffen “genomen was door een stomme idiote steward”.

Met dergelijk taalgebruik zou Steiner een inbreuk gepleegd hebben op de regels die stellen dat een deelnemer geen taalgebruik mag hanteren dat de sport of de FIA mogelijk in diskrediet kan brengen of schade kan berokkenen.

“De FIA beschikt over verschillende juridische mogelijkheden,” aldus FIA-racedirecteur Michael Masi tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik heb gehoord over de uitspraken over de boordradio. Ik heb ze niet rechtstreeks vernomen en ga er dan ook geen commentaar over geven.”

“Uiteindelijk doen we allemaal onze job, de officials, de teams, iedereen. Er moet veel onderling en wederzijds respect zijn.”

“Indien er iets is gezegd werd dat niet gepast is dan zullen de mensen die eventueel de juridische elementen hanteren het bekijken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022