Nyck de Vries: “F2-titel voelt bijna als revanche voor 2018”

Afgelopen weekend kroonde Nyck de Vries zich tot kampioen in de Formule 2 en daar is de Nederlander uiteraard tevreden mee. Op de officiële website van de F2 blikt de kersverse kampioen terug op het voorbije seizoen.


“Derde keer, goede keer” moet Nyck de Vries afgelopen weekend gedacht hebben nadat hij zeker was van de titel in de zogenaamde wachtkamer van de Formule 1 want bij zijn derde poging was het eindelijk raak.

Hoewel hij tevreden is geeft de Vries ook eerlijk toe dat hij liever vorig jaar de titel had gewonnen toen het startveld toch een stuk sterker was met talenten als Russell en Norris. Talenten die we dit jaar trouwens ook in de Formule 1 kunnen bewonderen.

“Dit voelt bijna als revanche,” aldus de Vries. “Vorig jaar zat ik ook duidelijk in de positie om voor het kampioenschap te vechten in een moeilijke competitie met rijders die nu allemaal naar de Formule 1 gepromoveerd zijn.”

“Ik neem het mezelf kwalijk dat ik de echte strijd heb gemist omdat ik aan het begin van het seizoen te veel fouten heb gemaakt in posities of situaties waarin we veel punten hadden kunnen scoren.”

Het is al bekend dat de Nederlander volgend jaar in de Formule E aan de slag zal gaan aan de zijde van onze landgenoot Stoffel Vandoorne en dat als fabrieksrijder van het nieuwe Mercedes-team.
Dat is een andere richting dan zijn voorgangers maar hij laat weten dankbaar te zijn voor die kans en dat hij tevreden is om de F2-titel toch op zijn palmares te kunnen schrijven.

Veel tijd om de titel te vieren is er niet, de Vries heeft een drukke agenda met onder andere simulatorwerk voor het F1-team van Mercedes en het laatste F2-raceweekend in Abu Dhabi. Hij vertelt dat hij nog nooit echt een kampioenschap gevierd heeft maar dat nu de tijd er rijp voor is.

“Ik heb wat tijd in december,” vertelt de Vries. “ Begrijp me niet verkeerd, ik hou van een feestje, maar in het verleden heb ik nooit echt kampioenschappen gevierd. Dat gezegd hebbende, heb ik het gevoel dat dit het juiste moment is om het te doen. Ik ga waarschijnlijk een groot feest organiseren met al mijn vrienden en familie, en met mijn naasten.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022