Saoedi-Arabië wordt eerste race F1-seizoen 2024, Melbourne verlengt contract tot 2037

Australian Grand Prix Organisation
Australian Grand Prix Organisation

Het Albert Park circuit zal twee jaar langer op de F1-kalender staan, minstens tot in 2037. Tegelijkertijd raakte bekend dat Saoedi-Arabië de eerste race van het F1-seizoen 2024 zal organiseren.

Het circuit van Spa-Francorchamps kan alleen maar dromen van een langdurige overeenkomst met de Formule 1. Na komend jaar staat de race andermaal op de helling terwijl aan de andere kant van de wereld Melbourne over een overeenkomst met de F1 beschikte tot 2035. Daaraan worden nu zelfs nog twee jaar toegevoegd.

Minstens tot 2037 zal de GP van Australië dus op de F1-kalender staan en in Melbourne plaatsvinden. De meeste recente contractverlenging dateert zelfs nog maar van zo’n zes maanden geleden. Toen werd aangekondigd dat het Albert Park circuit in 2024 opnieuw de openingsrace van het seizoen zou mogen huisvesten.

Daar komt echter verandering in want in de mededeling van de contractverlenging wordt bekendgemaakt dat Melbourne pas in 2025 de openingsrace van het F1-seizoen zal organiseren. De laatste keer dat Melbourne de openingsrace organiseerde was in 2019. Ook in 2020 stond Melbourne gepland als openingsrace maar last minute werd die race, en ook heel wat races op de kalender daarna, omwille van de pandemie met het coronavirus afgelast.

In 2024 zal het Jeddah Corniche Circuit met de GP van Saoedi-Arabië de openingsrace van het F1-seizoen huisvesten. Daarmee zal gedurende vier jaar op rij het F1-seizoen in het Midden-Oosten aangevat zijn.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print