Sauber behoudt Ericsson en Nasr voor 2016

Sauber maakte vandaag bekend dat het ook volgend jaar verder gaat met Marcus Ericsson en Felipe Nasr, de huidige rijders bij het Zwitserse F1-team.
image
Sauber heeft officieel bevestigd dat de Zweed Ericsson en de Braziliaan Nasr een contract hebben getekend om ook in 2016 voor het team te rijden. Hierbij is Sauber het eerste team dat haar rijderskeuze heeft vastgelegd voor volgend jaar.

Marcus Ericsson is in ieder geval in de wolken door zijn nieuw contract. “Ik ben erg blij dat Sauber haar vertrouwen heeft getoond door mij nog een jaar voor het team te laten rijden.” Ericsson is sinds dit jaar rijder voor het Zwitserse team, nadat hij zijn debuutjaar maakte bij Caterham. “Tot nu toe heb ik goede herinneringen aan mijn eerste jaar bij dit team. Ik kende meteen al een goede start.” Daarbij doelt de Zweed op zijn eerste punten in zijn Formule 1-carrière tijdens de seizoensopener in Australië. “Ik begin alles goed te kennen en ik krijg het gevoel dat ik aanvaard wordt bij het team. Ik voel me vereerd deel te mogen uitmaken van dit team. Ik zal mijn best blijven doen om zo goed mogelijk te presteren.”

Ook nieuwkomer Felipe Nasr kreeg al een nieuw contract, hoewel het seizoen amper halfweg is. “Het is geweldig om nog een jaar te mogen rijden voor Sauber. De verlenging van mijn contract is een grote stap vooruit in mijn loopbaan. Tijdens de eerste helft van mijn debuutjaar heb ik heel wat ervaring opgedaan, zowel op vlak van rijden als op persoonlijk vlak. Het hoogtepunt van dit jaar tot dusver is mijn vijfde plaats tijdens de Grote Prijs van Australië. Mijn doel tijdens het tweede deel van het seizoen is om het team zo sterk mogelijk te maken.”

Ook Monisha Kaltenborn, teambaas bij het Sauber F1 team, reageerde al op de contractverlengingen van haar huidige rijders: “Deze vroege contractverlengingen tonen aan dat beide rijders in de juiste richting aan het werken zijn. We hebben al het vertrouwen in het talent van zowel Marcus als Felipe. Ze toonden allebei reeds goede prestaties. Daarnaast deden ze al veel ervaring op en leerden ze veel dingen. We genieten ervan om deze twee rijders in ons team te hebben. Ondanks hun jonge leeftijd werken ze erg professioneel, zowel op als naast het circuit. Marcus en Felipe zijn ook al erg nauw betrokken bij de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen, de Sauber C35.”

Marcus Ericsson behaalde dit jaar reeds vijf punten. Felipe Nasr deed het beter door zestien punten te scoren. Sauber staat momenteel zevende in het constructeurskampioenschap.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:33:”sauber_ericsson_nasr_headline.jpg”;}
Sauber maakte vandaag bekend dat het ook volgend jaar verder gaat met Marcus Ericsson en Felipe Nasr, de huidige rijders bij het Zwitserse F1-team.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print