Sauber bevestigt kandidatuur Barrichello

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn heeft in Zuid-Korea verklaard dat Rubens Barrichello daadwerkelijk kandidaat is voor volgend seizoen.
image
Sauber gaat volgend seizoen de jonge Sergey Sirotkin in de wagen plaatsen om voor het team te racen. De Rus is echter nog maar pas 18 jaar geworden, dus het Zwitserse team wil, met de grote technische veranderingen, graag een rijder met een pak ervaring naast hem plaatsen. Uiteraard is er niemand die over meer ervaring beschikt dan Barrichello.

Eerder deze week gingen al geruchten dat Barrichello contact heeft gehad met Sauber, maar nu heeft teambaas Monisha Kaltenborn zelf bevestigd dat de Braziliaan een kandidaat is voor volgend seizoen.

“Ik moet jullie nog steeds hetzelfde antwoord geven.” antwoordde Kaltenborn op de vraag wanneer ze hun rijders bekend zouden maken. “We zullen dat op tijd en stond doen. Er zijn enkele mogelijkheden, en we weten wat hij te bieden heeft door zijn ervaring. We weten dat hij heel graag terug wil keren, dus we zullen wel zien.”

Er bestaat echter geen twijfel over dat Barrichello dit jaar niet aan de start van de Braziliaanse GP zal verschijnen namens Sauber. “Op dat gebied zie ik geen enkele mogelijkheid, omdat ik niet inzie waarom we, om welke reden dan ook, één van onze twee rijders zouden vervangen voor die race.” aldus Kaltenborn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}