Sauber en Alfa Romeo gaan na 2023 uit elkaar

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo heeft officieel meegedeeld dat het eind 2023 de titelsponsoring van het Sauber F1 team stopt. De mededeling komt er op een moment dat er geruchten de ronde doen dat Audi een overname wil doen van Sauber.

Sinds 2019 racet Sauber onder de naam van Alfa Romeo maar daar komt dus eind 2023 een einde aan. Met de geruchten dat Audi een overname van het Zwitserse Sauber wil doen komt de aankondiging niet geheel als een verrassing. Grote vraag is echter hoe de samenwerking tussen Ferrari en Sauber de komende jaren zal verlopen.

“Alfa Romeo kondigde in 2017 haar terugkeer naar de Formule 1 met een plan voor de lange termijn. In juli 2022 kondigde het haar beslissing aan om haar samenwerking met Sauber ook in 2023 verder te zetten, dit gezien de veelbelovende resultaten tijdens de eerste helft van het seizoen, zowel op het vlak van performance, marketing alsook de samenwerking met het team,” zo luidt het in een statement van Alfa Romeo.

“Gezien de economische en industriële ommekeer van het merk in 2022 bereikt zal zijn, zal Alfa Romeo nu de vele mogelijkheden evalueren die op tafel liggen en beslissen wat het beste is voor haar lange termijn-strategie en positionering van ons merk.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print