Verstappen, Leclerc en vier andere rijders krijgen gridstraf

Ferrari
Ferrari

Maar liefst zes rijders, waaronder Max Verstappen en Charles Leclerc krijgen een gridstraf voor het wisselen van motoronderdelen.

Gisteren waren er al geruchten dat Max Verstappen en Charles Leclerc de GP van België achteraan de startgrid zouden aanvatten door motorwissels en dat werd vandaag ook officieel bevestigd.

Naast Verstappen en Leclerc incasseren ook Lando Norris, Esteban Ocon, Valtteri Bottas en Mick Schumacher een gridstraf door het wisselen van motoronderdelen.

Verstappen, Norris en Ocon zullen achteraan de startgrid plaatsnemen omdat ze meer dan vijftien plaatsen inleveren door het wisselen van motoronderdelen. Opvallend genoeg zullen Leclerc, Schumacher en Bottas voor de drie eerder genoemde rijders plaatsnemen op de startgrid.

De uiteindelijke posities op de startgrid zullen echter bepaald worden door het resultaat dat de betrokken rijders behalen tijdens de kwalificatie. Ook kunnen er nog bijkomende gridstraffen volgen afhankelijk van eventuele bijkomende onderdelen die gewisseld worden.

Naast de eerder genoemde zes rijders ook nog heel wat andere rijders die nieuwe motoren of motoronderdelen hebben laten monteren zonder een gridstraf te incasseren: Lewis Hamilton, George Russell, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel, Lance Stroll, Alexander Albon en Nicholas Latifi. Opvallend is dat het allemaal rijders met een Mercedes-motor.