Sauber kiest uiteindelijk twee namen voor haar F1-team: “Anders komt het in de problemen”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Na het afscheid van Alfa Romeo moest Sauber op zoek naar een nieuwe naam voor haar F1-team. Op 1 januari maakte het bekend dat het als Stake F1 team door het leven zou gaan maar het persbericht was amper verspreid en er doken al problemen op …

Stake is immers een sponsor die gelinkt wordt aan de goksector en in verschillende landen is gokreclame verboden of worden er ernstige beperkingen opgelegd. Het zorgt ervoor dat F1-teams inventief moeten zijn met de reclame op hun wagens wanneer ze in de verschillende landen racen die op de F1-kalender staan.

Het doet terugdenken aan de situatie met tabaksreclame in de Formule 1 vele jaren terug. Probleem voor Sauber is echter dat Stake in de officiële teamnaam terug te vinden is maar ook daarvoor hebben de Zwitsers een inventieve oplossing. Omwille van het verbod in sommige landen zal de teamnaam ‘Stake F1 team’ in sommige landen vervangen worden door een andere naam.

Kick, dat ook vorig jaar al samen met Stake sponsor van het team was, zal tijdens die races de naam van titelsponsor op zich nemen. En zo zal het ‘Stake F1 team’ dus tijdens sommige races het ‘Kick F1 team’ worden. De eigenaren van Stake zijn ook toevallig de eigenaren van het streamingplatform Kick dus op dat vlak leggen beide bedrijven elkaar niets in de weg.

Op de officiële inschrijvingslijst van de FIA staat het chassis van het team bekend als ‘Kick Sauber’, waarmee zich op dat vlak alvast geen enkel probleem stelt in alle landen die op de F1-kalender 2024 staan. Inderdaad, inventief zijn ze wel bij Sauber …