“Sauber vormt met Ferrari-motor een bedreiging voor Toro Rosso met Honda”

Volgens Pierre Gasly zal Toro Rosso het tijdens de rest van het seizoen moeilijk krijgen om in het constructeurskampioenschap Sauber achter zich te houden.


Vooral tijdens de voorbereidende wintertests was er bij Toro Rosso niets dan lof over de Honda-motor. Er werd toen zelfs even de draak gestoken met McLaren haar problemen met de Renault-motor.

Bijna halverwege het seizoen mag Red Bull dan wel eveneens de Honda-motor verkiezen voor 2019, bij zusterteam Toro Rosso beginnen ze hoe langer hoe meer te klagen over de Honda-motor. In de strijd in het middenveld beginnen ze hoe langer hoe meer een handicap te ondervinden op het vlak van motorkracht.

“Sauber is echt zeer snel, ik denk dan ook dat het zeer, zeer moeilijk zal worden om met onze snelheid hen achter ons te houden want ze beschikken over een sterk pakket,” aldus Gasly.

“Op het vlak van het chassis bevinden we ons nog voor hen maar wat de motor betreft die ze van Ferrari krijgen, dat maakt een enorm verschil.”

Gasly meent dan ook dat Toro Rosso vooral punten zal moeten scoren op circuits waar pure motorkracht iets minder belangrijk is.

“Onder normale omstandigheden hebben we momenteel niet het pakket om echt te vechten. Haas is echt snel en Sauber is enorm snel met haar Ferrari-motor. We zagen ook Force India het erg goed doen en Renault beshcikt over een erg sterk pakket bestaande uit een goede combinatie van motor en chassis.”

“Ons chassis is goed maar met de motor die we hebben verliezen we te veel tijd,” besluit Gasly.

Toro Rosso staat met twintig punten momenteel achtste in het constructeurskampioenschap. Daarmee heeft het amper vier punten voorsprong op Sauber, dat de voorbije races haar achterstand stelselmatig wist te verkleinen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen