Schumacher: “Als ik het geld had dan kocht ik het Williams F1 team”

Williams is op zoek naar investeerders en overweegt zelfs om haar F1-teams zelfs volledig te verkopen. Ralf Schumacher, die zelf ooit voor Williams reed, zou de renstal onmiddellijk kopen indien hij voldoende geld had.


Ralf Schumacher reed zelf van 1999 tot 2004 voor het Williams F1 team dat toen nog geleid werd door Frank Williams. Samen met Williams zette Ralf Schumacher heel wat mooie resultaten neer maar momenteel zit het team in de hoek waar de klappen vallen.

De voorbije jaren zakte Williams steeds verder weg op de startgrid om uiteindelijk helemaal achteraan te eindigen. Na de sportieve klappen die Williams moest incasseren volgen nu ook de financiële klappen. Volgens Ralf Schumacher een duidelijk bewijs van het fout management van Frank en Claire Williams.

“Frank en Claire Williams zijn er niet in geslaagd om het team op een moderne manier te leiden,” aldus Ralf Schumacher volgens ‘Speedweek’. “Er zijn heel wat dingen mis met hun managementstijl.”

“Ze hadden jaren geleden al een stap opzij moeten zetten voor een jonger management. Ik heb het zelf ook ervaren, de tijden zijn veranderd.”

“Frank Williams heeft altijd van bovenaf veel druk uitgeoefend, dat was zijn manier. Nu hebben we echter jonge mensen die specifiek voor de Formule 1 studeren. Sommigen bevinden zich maar even aan de top want ze laten zich niet manipuleren.”

Volgens Ralf Schumacher kunnen ze best het F1-team verkopen, iemand met veel geld kan volgens hem een goede zaak doen.

“Frank en Claire zouden zich best volledig terugtrekken,” aldus Schumacher. “Ik vind het nog steeds een geweldig raceteam. Indien ik de juiste partners zou hebben en het nodige geld dan zou ik meteen de renstal kopen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}