Sainz: “Ik heb niet bij Ferrari getekend om de nummer 2 te zijn”

Carlos Sainz maakt eind dit jaar zijn droom waar door de overstap van McLaren naar Ferrari te maken. Ondanks dat Leclerc al langer in het team zit wil Sainz er niet van weten dat hij als nummer 2 zal beschouwd worden.


De Spanjaard zal vanaf 2021 samen met Charles Leclerc het rijdersduo bij Ferrari vormen. Leclerc zal dan volgens velen de duidelijke nummer 1 bij Ferrari zijn met Sainz in een ondersteunende rol maar daarvan wil Sainz niets weten.

“Ik heb niets getekend dat er op wijst dat ik een tweede rijder ben,” zei Sainz tegenover ‘Radio Marca’.

“In mijn contract staat, net als in alle andere contracten die ik ooit tekende, dat het teambelang boven het individueel belang primeert. Het zegt echter niets over een tweede plaats of iemand die ik zou moeten ondersteunen.”

Ook toekomstig teamgenoot Charles Leclerc liet eerder al verstaan dat hij geen nummer 1-status bij Ferrari zal hebben. Sainz wil dan ook voluit zijn eigen kans wagen.

“Ik weet dat ik alles zal geven voor Ferrari, ik zal alles geven en proberen winnen,” aldus Sainz.

“Ik behandel alle rijders op dezelfde manier. We zijn allemaal rivalen en moeten er voor gaan. Indien er zich een moeilijke situatie aandient dan zal ik de juiste beslissing nemen, maak je daar maar geen zorgen over.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner