Overweegt Lewis Hamilton een F1-afscheid?

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moeten we op korte termijn geen definitieve beslissing over de rijders in 2021 verwachten. Mercedes wil immers al haar opties open houden, mogelijk houdt het daarbij zelfs rekening met een eventueel afscheid van Lewis Hamilton.


“Tegen een viervoudig F1-kampioen (Sebastian Vettel) zeg je niet zomaar ‘nee’. Je moet er op zijn minst over nadenken,” vertelde Toto Wolff vandaag tijdens een video-call over Sebastian Vettel als mogelijke rijder voor 2021.

“Aan de andere kant beschikken we over een geweldige line-up met onze twee rijders en ook nog eens George Russell die een Mercedes-junior is en voor Williams rijdt, maar zeg nooit nooit.”

En dan volgt er een opmerkelijke uitspraak van Toto Wolff. Plots heeft hij het over de hypothetische mogelijkheid waarbij plots één van beide rijders zou beslissen om te stoppen.

Houdt Mercedes er dan rekening mee dat Lewis Hamilton eind dit jaar eventueel de F1 vaarwel zou zeggen? In het kader van zijn recente uitlatingen over de ‘witte’ sport die de Formule 1 is zou het zomaar best kunnen.

“Misschien beslist iemand om niet meer te racen en heb je plots een zitje vrij. Dat is waarom ik in juni niet wil zeggen ‘Sebastian, je maakt geen kans bij ons’ en dat hij niet voor ons zal racen,” aldus de motorsportbaas van Mercedes.

“Eerst en vooral wil ik tegen hem als rijder zoiets niet zeggen, dat zou grof zijn. Langs de andere kant heb ik ook al heel wat verrassende dingen zien gebeuren, soms gewoon uit het niets. Denk bijvoorbeeld maar aan het afscheid van Nico Rosberg eind 2016 toen hij wereldkampioen was geworden.”

“Op dat vlak houden we graag al onze opties open maar zullen we ons uiteraard concentreren op de gesprekken met onze huidige rijders,” besloot Toto Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner