F1 wil binnenkort opnieuw races met fans organiseren

De Formule 1 liet begin deze week weten dat de eerste acht races van het nieuwe F1-seizoen zonder fans afgewerkt zullen worden. Men hoopt echter om binnen enkele maanden alsnog races met fans te kunnen organiseren.


“Fans zijn enorm belangrijk,” aldus F1-baas Chase Carey tijdens een video-interview op de officiële F1-website. “Op veel vlakken doen we het juist allemaal voor de fans, we houden er dan ook van dat fans de races kunnen bijwonen.”

“We erkennen de veiligheidsvereisten die noodzakelijk zijn en dat er nog steeds risico’s zijn. We moeten dan ook de gepaste stappen ondernemen.”

“We zouden graag met fans racen van zodra het volgens ons voor iedereen die bij de races betrokken is op een veilige manier kan gebeuren.”

Voorlopig is het nog koffiedik kijken wanneer dat juist kan maar de Formule 1 hoopt om ergens in de herfst opnieuw races met fans in de tribunes te kunnen organiseren. Tribunes die zoals in Mexico steeds nokvol zitten moeten we dan echter niet verwachten.

“We hebben het erover gehad dat het ons doel is om in de herfst races met fans te hebben. Dat zal dan wel niet met volle tribunes zijn, de races zullen dan met een beperkt aantal fans doorgaan.”

“Het is dan ook ons doel om races met fans te organiseren maar het is ook ons doel om dat pas te doen wanneer we het op een veilige manier kunnen doen,” besloot Carey.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner