Vader Lewis Hamilton: “Ik zou liever hebben dat mijn zoon nu niet racet”

Anthony Hamilton begrijpt niet waarom het F1-seizoen zo snel als mogelijk moet beginnen, hij vindt dat er gewacht moet worden tot er geen Corona-besmettingen meer zijn.


Dinsdag was het moment aangebroken waar menig F1-fan reikhalzend naar uitgekeken had: de officiële kalender voor de eerste races voor het nieuwe F1-seizoen werd voorgesteld.

Naast Oostenrijk zal ook Silverstone twee races organiseren en ‘ITV News’ ging daarom een reactie sprokkelen bij Anthony Hamilton, vader van zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Hij ziet zijn zoon alvast niet graag racen terwijl de corona crisis nog niet opgelost is.

“We moeten het geduld en respect hebben om te zeggen dat we moeten wachten tot het aantal nieuwe coronavirusgevallen tot nul is gereduceerd, zodat de belangrijkste werkers naar huis kunnen gaan, zich kunnen ontspannen en ook zij kunnen genieten van het kijken naar sport,” vertelde Hamilton aan ITV News.

“Ik begrijp dat we zo snel mogelijk weer aan het werk moeten, maar het moet zo veilig mogelijk zijn en alleen voor essentiële zaken.”

“Motorsport is een wereldwijde sport met een wereldwijde fanbase. Het is nu niet het moment om degenen die niet kunnen deelnemen of komen kijken de rug toe te keren. Het is nu tijd om te wachten, geduld te hebben en te steunen. Als we geen fans hebben, hebben we geen sport en op dit moment vechten onze fans aan de frontlinie om het leven van onze fans te redden.”

“Hoewel het elke dag beter gaat en het aantal doden daalt, is de vijand nog niet verslagen. Dit is nog steeds een zeer duidelijke en altijd aanwezige bedreiging voor ons leven en de maatschappij, dus waarom zo’n haast om terug te keren naar de autosport?”

“Ik zou het extreem ongepast vinden om te kijken naar Lewis die aan het racen is, of aan het te vieren op het podium. Ik zou niet bepaald naar de TV willen kijken en juichen terwijl duizenden mensen sterven aan een virus.”

Lewis Hamilton is de op een na succesvolste F1-rijder als het op het aantal wereldtitels aankomt. Als hij dit jaar de wereldtitel verovert komt hij op gelijke hoogte met Michael Schumacher die zeven titels won.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023