Schumacher: “Ferrari doet het als team momenteel beter dan haar rijders”

Ferrari
Ferrari

Ondanks de tegenvallende start van het nieuwe F1-seizoen is Ralf Schumacher onder de indruk van teambaas Frederic Vasseur en hoe hij het team tot dusver leidt. Minder onder de indruk is Schumacher over het rijdersduo van Ferrari.

“Ferrari geeft me een goede indruk sinds Frederic Vasseur de boel daar leidt,” aldus Ralf Schumacher in zijn column voor ‘Sky Duitsland’. “Er is daar veel gebeurd. “

Ralf Schumacher is duidelijk onder de indruk van Vasseur en zijn managementstijl die toch wel opmerkelijk verschilt van zijn voorgangers. Minder onder de indruk is hij duidelijk van Charles Leclerc en Carlos Sainz. Volgens Ralf Schumacher ontbreekt het beide Ferrari-rijders echter aan consistentie.

“Ik zie het grootste probleem momenteel bij de rijders,” vertelt Schumacher. “Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn niet consistent genoeg wat hun prestaties betreft.”

“Leclerc maakt fouten die volgens mij veroorzaakt worden doordat hij niet voldoende maturiteit heeft, of omdat hij uiteindelijk niet consistent genoeg is om met Ferrari wereldkampioen te worden.”

“Om eerlijk te zijn doet Ferrari het als team momenteel beter dan haar rijders.”

De uitspraken van Ralf Schumacher staan in schril contrast met de beweringen van zowel Leclerc, Sainz alsook Vasseur, namelijk dat de wagen van Ferrari niet consistent genoeg is op het vlak van performance en weggedrag. Afwachten wie er uiteindelijk gelijk heeft …