“Schumacher heeft ons niet bedrogen”

Piero Ferrari, de zoon van wijlen Enzo Ferrari, verklaarde zopas dat hij van mening is dat de overstap van Michael Schumacher naar Mercedes GP geen onzuivere daad zou zijn geweest.
Terwijl de meeste supporters het tot nu toe een goede zaak vinden blijven anderen er toch nog graag even over doordrammen dat Schumacher er niet mooi aan zou hebben gedaan door zijn comeback niet bij Ferrari te maken. Een mening die ik best nog even in het midden laat aangezien eerder ook Ross Brawn en Jean Todt voor ongeveer dezelfde keuze opteerden. Todt stapte over naar de FIA en Brawn verhuisde al van Honda naar zijn eigen Brawn GP om vervolgens in 2010 samen te werken met Mercedes.

In 2006 bleef bij Ferrari van het magische trio niets meer over en enkel Kimi Raikkonen wist in 2007 nog een titel te behalen, iets dat kan betekenen dat de sterkte van de renstal is verdwenen. Het opstappen van Brawn en Todt zal Schumacher in 2006 zeker parten hebben gespeeld en dan mogen we niet vergeten dat hij in eerste instantie verklaarde dat vooral het telefoontje van Brawn hem zou hebben overtuigd om in 2010 de comeback te maken.

Zo verklaarde Piero Ferrari dus dat de teleurstelling wel aanwezig is binnen de renstal Ferrari maar dat Schumacher geen enkel besluit zou hebben genomen zonder eerst het advies van Ferrari te hebben gevraagd. Wat Piero betreft is Michael dus geen verrader.

“Het spreekt voor zich dat we het jammer vinden dat Michael onze renstal heeft verlaten want voor ons is hij zowat een symbool. Michael heeft ons niet op de verkeerde manier verlaten maar ik moet wel toegeven dat we hem liever bij ons hadden gehouden. Michael wilde weer zelf racen en een zitje konden wij hem eerlijk gezegd niet meer bieden” zo verklaarde de zoon van Enzo Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}