Schumacher kent zijn huiskamer nog

Het mag duidelijk zijn: hét circuit waar het allemaal voor hem begon in 1991, en waar hij in 1992 zijn eerste overwinning behaalde, werd vaak bestempeld als zijn ‘huiskamer’ (of ‘living’ zoals sommigen het noemen). De record zegehouder op Spa liet zien waar hij toe in staat is door van achteraan naar voren te stormen en zo enkele mooie punten te pakken.
Ze zullen elkaar vaak genoeg zien in de motorhome van Mercedes GP, maar ook op de baan kwamen ze wel héél dicht bij elkaar, die twee Duitsers van Mercedes GP. Eerst was het nog Schumi die Rosberg verschalkte, aan het einde van de race trok Rosberg aan het langste eind met een kopie van het manoeuvre van Schumacher. Ze eindigden op een mooie zesde en zevende plaats.

“Mijn regenafstelling werkte eindelijk tegen het einde van de race en ik won twee plaatsen bij de herstart”, zei Rosberg. “De zesde plaats is prima en het maximaal haalbare voor dit weekend. Michael en ik hebben een aantal mooie gevechten gehad, wat leuk was. We respecteren elkaar en als je gewoon voorzichtig doet, is er niks aan de hand.”

image

Schumacher: “Ik ben redelijk tevreden met de race, zeker voor het team. Als je ziet waar Nico en ik gestart zijn, denk ik dat we blij mogen zijn. Gek genoeg is het nummer zeven altijd met mij verbonden in Spa, dus dat maakt het ook speciaal. Nico en ik kwamen elkaar meerdere malen tegen op de baan. De eerste keer pakte ik Nico en de tweede keer vloog hij mij voorbij, nadat ik even moest liften in Eau Rouge. Spa bleek bijna net zo leuk te zijn als ik had gehoopt.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen