Schumacher legt volledige race-afstand af

Je zou vast denken dat je in de MGP W01, MP4-25, of eender welke wagen kan stappen uit de F1 en dat je dan zelfs nog mee zou kunnen racen. Zo liet men mij persoonlijk even los in een zogenaamde expert kart op het circuit van Horensbergam in Genk.
Ik kan je vertellen dat, als je de toppers daar al wil volgen, er serieus wat zweet uit je lichaam komt gelopen. Als kind droomde ook ik van een rit in een F1 maar die dag kwam ik met beide voeten op de grond. Zonder voorbereiding zou ik alvast elke test in de F1 weigeren.

Michael Schumacher was gedurende drie seizoenen niet meer actief in de F1 maar tijdens een eerdere test in Valencia behaalde hij al knap een derde tijd. Vandaag zou hij proberen een volledige race-afstand af te leggen om zo zijn uithouding en de betrouwbaarheid van de wagen op de proef te stellen. Een test die dus positief is verlopen.

“Het zijn nieuwe omstandigheden want ik rijd nu met een nieuwe wagen, in een nieuw team. In eerste instantie willen we de wagen betrouwbaar maken en daar helpen dagen als vandaag ons enorm mee. Het weer ziet er voor de komende dagen niet zo goed uit maar vandaag kan ik niet anders dan tevreden zijn”

“Ik ben vooral tevreden over het feit dat we vandaag op schema bleven terwijl er op een zeker ogenblik toch een rode vlag werd uitgehaald. Ik heb veel rondjes kunnen maken en in de F1 zijn die erg kostbaar”, aldus de zevenvoudig wereldkampioen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}