Schumacher: “Mercedes moet Sebastian Vettel als vervanger van Lewis Hamilton kiezen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Mocht Lewis Hamilton daadwerkelijk beslissen om enigszins onverwacht de Formule 1 te verlaten dan zou Mercedes last minute op zoek moeten naar een vervanger. Volgens Ralf Schumacher moet Mercedes in dat geval resoluut voor Sebastian Vettel gaan en hem wegkopen bij Aston Martin.

Het blijft koffiedik kijken of Hamilton daadwerkelijk de Formule 1 zal verlaten. Feit is wel dat indien Hamilton alsnog beslist om de sport vaarwel te zeggen dat Mercedes dan de moeilijke taak wacht om plots een vervanger te zoeken. Sebastian Vettel is dan volgens Ralf Schumacher de beste kandidaat.

“De ervaring die Sebastian heeft, de snelheid die hij heeft, die is er nog steeds,” vertelt Ralf Schumacher tegenover ‘Sky Sports Duitsland’.

“Bovendien kent hij de wagen van Mercedes en de motor van Mercedes. Ik denk dat het concept van Aston Martin er zeer dicht bij aanleunt.”

Volgens Schumacher zou het vertrek van Otmar Szafnauer bij het Aston Martin er alleen maar meer voor zorgen dat Sebastian Vettel zou ingaan op de mogelijkheid om naar Mercedes te gaan, al zou iedere rijder dat waarschijnlijk doen.

“Het zou een mogelijkheid voor hem zijn, zeker gezien de personeelswissel die nu bij Aston Martin heeft plaatsgevonden, die is mogelijk niet ideaal voor Sebastian,” aldus Schumacher.

“Ik vond dat hij samen met Otmar Szafnauer een goed team vormde. Als hij de kans krijgt om naar Mercedes over te stappen dan zou hij het zeker en vast doen want hij krijgt dan een kans om op een beter niveau te racen en dat is wat hij wil. Hij wil races winnen en dat heeft hij ook getoond.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print