George Russell: “Ik heb vroeger al een aanbod van Mercedes afgewezen”

Williams F1 team
Williams F1 team

Kersvers Mercedes-rijder George Russell herinnert zich nog hoe hij ooit het risico liep om nooit meer door Mercedes gecontacteerd te worden omdat hij een aanbod afwees van hen tijdens zijn periode in de opstapklasses.

George Russel mag zich vanaf dit jaar Mercedes-rijder noemen en daar heeft de 23-jarige Brit ongetwijfeld jarenlang naar uitgekeken. Maar het heeft ooit weinig gescheeld of Russell had een ander pad bewandeld in zijn carrière.

Begin 2015 werd Russell benaderd door Toto Wolff nadat hij het jaar voordien Brits Formule 4-kampioen was geworden. De Mercedes-teambaas bood hem steun aan van Mercedes en een zitje in het Europees Kampioenschap Formule 3. Maar daar had Russell aanvankelijk geen oren naar en hij zou kiezen voor Carlin en Volkswagen.

“Ik had al gesprekken met Toto en Mercedes voordat ik bij Carlin en Volkswagen kwam,” aldus Russell tegenover ‘My Big Break’, de podcast van Motor Sport.

“Na mijn ontmoeting met Toto aan het begin van 2015, stuurde ik hem een e-mail gewoon om te zeggen: ‘Ik waardeer de ontmoeting echt en bedankt voor al je advies enz. Gewoon om je te laten weten, ik ga eigenlijk bij Carlin en Volkswagen in tegenstelling tot Mücke Motorsport en Mercedes, omdat ik geloof dat het beter is voor mijn carrière’.”

“En ik was van mening dat als ik naar buiten zou gaan en het goed zou doen, Mercedes nog steeds geïnteresseerd zou zijn.”

“Dus hij antwoordde terug: ‘Ik denk dat je een verkeerde beslissing neemt, maar laten we in contact blijven en kijken waar we vanaf daar naartoe gaan’.”

Maar Mercedes was niet het enige grote automerk dat achter Russell aan zat, ook BMW had zijn oog laten vallen op de jonge Brit. Het Beierse automerk had een lucratief voorstel om de destijds 17-jarige Brit te laten racen in de DTM maar toen kwam Gwen Lagrue, hoofd van het Mercedes Junior Program, nog eens aankloppen.

“Ik had het contract van BMW op tafel liggen, bijna klaar om te tekenen, en toen kreeg ik het telefoontje van Gwen Lagrue,” herinnert Russell zich.

“Ik zat in bad, eigenlijk. Hij zei, ‘Ik wil een gesprek hebben over bij Mercedes te komen’. En daar is het eigenlijk allemaal begonnen.

“Het was absoluut duidelijk van Mercedes-Benz als je bij BMW tekende, er in de toekomst geen optie bij Mercedes zou zijn.”

En de rest is geschiedenis….

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022