Zak Brown: “Financiële problemen van McLaren zijn voorbij, we kunnen nu voluit gaan”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

2020 was door de pandemie met het coronavirus niet alleen wereldwijd voor de bedrijven een enorme beproeving, ook de F1-teams kwamen in de problemen. McLaren was daarvan een mooi voorbeeld want het moest dringend op zoek naar geld, al is de situatie volgens McLaren-baas Zak Brown nu veel beter.

McLaren startte een lange en moeilijke zoektocht naar extra geld, geld dat uiteindelijk aan de hand van een herkapitalisatie ook werd gevonden. McLaren vond met MSP Sports Capital een investeerde en daar kwam ook nog een zogenaamde ‘sale and lease back-constructie’ met het McLaren Technology Center bovenop.

Het geld zorgde er samen met goede sportieve resultaten in de Formule 1 voor de het er momenteel veel beter uitziet voor de Britse maker van sportwagens.

“Ik denk dat alles op schema zit, op alle vlak,” aldus Brown volgens ‘Motorsport.com’. “We hebben de juiste mensen, ze zijn allemaal zeer toegewijd en hebben zich voor een lange periode verbonden aan McLaren, of het nu de racepiloten, teambazen of ontwerpers van de wagen zijn.”

“Ik ben echt zeer blij met de mensen die we hebben, dat is enorm belangrijk.”

Naast de mensen is ook het financieel aspect uitgeklaard, niet onbelangrijk om goede resultaten te kunnen boeken.

“Zoals iedereen weet hadden we vorig jaar enkele financiële uitdagingen, die zijn allemaal opgelost,” aldus Brown.

“We kunnen nu onze maximale middelen inzetten op het vlak van infrastructuur alsook binnen het budgetplafond. Ook aan de windtunnel wordt nu erg hard gewerkt, we hebben nieuwe vrachtwagens voor onze engineers en we hebben ook een nieuwe simulator die op komst is.”

“We hebben heel wat investeringen als ruggesteun dus die financieel moeilijke periode is nu achter de rug.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print