Schumacher niet bestraft, Alguersuari berispt

Michael Schumacher treft geen schuld in het incident met Massa aan het einde van het rechte stuk. Alguersuari en Kubica werden wel berispt. Dat is het oordeel van de racestewards, dit weekend bijgestaan door Emerson Fittipaldi.
Tegen het einde van de race waren de banden van Schumacher zodanig versleten dat hij weinig weerwerk kon bieden. Desondanks bewees Schumacher dat hij nog steeds moeilijk te passeren is, met als grootste slachtoffer zijn voormalige poulain Felipe Massa.
Op het lange rechte stuk langs de roeibaan kwam Felipe Massa tot naast Michael Schumacher, die rechts ging rijden. Hij boog echter terug af naar links om de ideale lijn aan te nemen voor de scherpe chicane voor de start/finishlijn. Dit verraste Felipe Massa waardoor deze moest uitwijken en op het gras belandde. Zijn voorvleugel was beschadigd door contact met de achterband van Schumacher, en zo was zijn laatste hoop op punten vervlogen.

De stewards waren na overleg met beide rijders van oordeel dat Schumacher reglementair terug de racelijn aannam, en besloten Schumacher dus niet te bestraffen.

Overigens werden Jaime Alguersuari en Robert Kubica wel berispt voor hun Acties. Alguersuari maakte contact met Rubens Barrichello in het begin van de race en Kubica schoot voor de neus van Sutil in de pits.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}