Schumacher: “Rijders en publiek kregen sensatie”

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher kende vandaag een sensationele wedstrijd. Speciaal was dat hij op bijzondere wijze aantoonde dat Sebastian Vettel letterlijk in zijn voetsporen treed.
image

Michael Schumacher en Sebastian Vettel lijken sinds de GP van Duitsland plots nog meer gemeen te hebben met elkaar. Mogelijk is het gewoon de Duitse rijstijl op zich maar beide heren gingen vandaag in identiek dezelfde bocht van de baan, om dezelfde reden en met dezelfde snelle herstelling van hun fout. Het leek wel een soort replay.

Al kostte het beide heren veel tijd om opnieuw met een teleurstellend resultaat naar huis te keren. Schumacher eindigde uiteindelijk toch nog knap achtste. Vlak achter teamgenoot Nico Rosberg. In het klassment deelt Schumacher nu ook de negende plaats met Renault-rijder Vitaly Petrov. Meteen nadert hij ook tot op twee puntjes van diens teamgenoot Nick Heidfeld. Rosberg staat ondertussen wel opnieuw 15 punten voor op Schumacher.

“Het was een erg uitdagende wedstrijd. Er viel voor zowel de rijders als de toeschouwers veel actie te beleven. Hopelijk vond men de race een goede compensatie voor de koude die men vandaag moest trotseren. Daardoor spinde ik mijn wagen ook. Het gebeurde totaal onverwacht, al is dat nat plekje inmiddels toch wel bekend onder de rijders. Ik ben er in elk geval plaatsen door verloren. Naar het einde toe had regen ons gunstig kunnen zijn. De race is zeker niet slecht verlopen. Met de kleine verbetering kunnen we toch positief uitkijken naar de komende race”, aldus Michael Schumacher.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print