Hamilton: “Deze zege heb ik aan mezelf te danken”

Lewis Hamilton heeft vandaag zijn tweede zege van het seizoen behaald. De Brit moest kon Fernando Alonso en Mark Webber achter zich houden.
image

Hamilton ging in de eerste ronde al aan de leiding nadat hij een betere start had dan polesitter Mark Webber. Toen de Australiër binnenkwam voor zijn eerste pitstop ging de Brit samen met Alonso een ronde later binnen en zo kwam Hamilton weer aan de leiding.

Ook bij de tweede pitstop bleef de voormalig wereldkampioen voorop. Daarna werd hij door een leegloper als eerste gedwongen om de hardere band te laten monteren. Die was echter niet zo traag als gedacht en Hamilton reed onbedreigd naar de zege.

Zelf dankt de Brit zijn overwinning aan zijn controle over zijn agressie.

“Ronde na ronde op tienden van elkaar rondrijden is perfectie.” reageerde hij. “Ik voelde dat ik een paar van de meest precieze moves sinds een hele poos heb gemaakt.”

“Dat ik met mijn hoofd kon rijden gaf een geweldig gevoel. Ik zat in een goede positie en dat leverde vandaag de zege op. Elke zege is speciaal, maar met al de energie, moeite en emotie die hier is ingestoken kon het niet beter zijn.”

“Voor dit weekend zei ik nog dat we alles race per race moesten bekijken. Winnen is dus een serieuze boost. Maar het draait om constant presteren en er wacht ons nog een lange weg.”

“De volgende race zal weer zeer moeilijk worden. We zijn wel terug in de strijd vooraan en we hopen dat we deze trend kunnen blijven volgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print