Heidfeld: “Buemi veroorzaakte mijn crash”

Met die woorden probeerde Nick Heidfeld zich na afloop van de Duitse GP te verdedigen. Al was zijn tweede incident een eigen stommiteit.
image

Vanaf de elfde startplaats mocht Nick Heidfeld vandaag in eigen land van start gaan. Het zou een veelbelovende wedstrijd worden voor de Renault-rijder die uiteindelijk bij twee incidenten betrokken geraakte. Zo was er een aanrijding met Paul di Resta die volgens Heidfeld onvoldoende ruimte liet.

“Ik zat zowat vast tussen twee wagens toen Paul di Resta zich aan de buitenzijde van bocht 3 bevond. Ik blokkeerde mijn voorwielen en wilde hem alsnog ontwijken. Dat was echter onmogelijk en we tikten elkaar aan”, aldus Nick Heidfeld.

Vervolgens gingen beide rijders opnieuw hun eigen weg. Al kreeg Heidfeld wel nog een bestraffing van de stewards mee. Net op het ogenblik dat men de bestraffing wilde meedelen stond de wagen van Heidfeld al opnieuw stil in het grind. Ditmaal was hij Sebastien Buemi tegengekomen. Die laatste ging Heidfeld regelmatig blokkeren, al is verdedigend rijden nog steeds toegestaan. Ook hier liep het compleet fout voor Heidfeld.

“Ik slaagde er vervolgens in om enkele wagens te passeren. Toen Buemi aan de beurt was ging hij me blokkeren. Maar op een zeker ogenblik geraakte ik naast hem en kon hij nergens heen. Hij dwong me gewoon van de baan. Het resultaat was onvermijdbaar”, zo verklaarde Nick Heidfeld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print