Schumacher ziet in Button een toprijder

Michael Schumacher is het niet eens met een uitspraak die Renault-teambaas Flavio Briatore onlangs deed. Volgens Briatore zijn de goede resultaten bij Brawn GP niet te danken aan Jenson Button en daarmee verwijst de Italiaan naar de periode dat de Britse rijder nog actief was voor Benetton, later overgenomen door Renault.

“Toen Button nog voor Benetton actief was heb ik gezien wat hij kan met een wagen. Op het circuit van Monaco was hij duidelijk te traag en even leek het er zelfs op dat hij op zoek was naar een flat. Ik denk dat hij nu simpelweg snel is door de dubbeldek diffusers bij Brawn GP”, zo vertelde Briatore.

Het is geweten dat zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher zijn eerste zege en eerste wereldtitel voor een groot deel te danken heeft aan Briatore. Echter ziet de Duitser wel een goed rijder in Button en spreekt hij ditmaal zijn voormalig teambaas tegen.

“Toen Button zijn debuut maakte in de F1 kon je goed zien dat hij talent had. Tijdens de kwalificatie wist hij regelmatig zijn teammaat te doen vergeten, om nog maar over de races zelf te zwijgen. Volgens mij werd het tijd dat hij eens een goede wagen kreeg en hij weet zelf maar al te goed dat hij die dit seizoen heeft.”

Michael Schumacher gaat zelfs nog verder met zijn lofzang over Jenson Button.

“Als je naar andere rijders kijkt zie je soms meteen het verschil. Toen hij de teammaat werd van Ralf moest hij nog veel leren en toch wist hij vaak beter te doen. Toen ik dat verschil zag wist ik dat hij echt goed was. Ondertussen weet hij nu ook het team naar zich te zetten met als gevolg dat de wagen naar zijn zin is. Enkel de beste rijders kunnen zoiets”, aldus Michael Schumacher.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023