Sebastian Vettel: “Afscheid nemen was een moeilijke beslissing”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Vandaag raakte bekend dat Sebastian Vettel eind dit seizoen afscheid zal nemen van de Formule 1. De viervoudige wereldkampioen verduidelijkt in een statement van het Aston Martin F1 team zijn beslissing.

“Ik heb het privilege gekend om de voorbije 15 jaar in de Formule 1 met heel wat fantastische mensen samen te werken, het zijn er veel te veel om op te noemen,” vertelt Sebastian Vettel in een statement van het team.

“De voorbije twee jaren was ik een Aston Martin F1-rijder en ook al waren onze resultaten niet zo goed als verhoopt, het is erg duidelijk voor mij dat iedereen in het team alles op alles heeft gezet om de komende jaren op het hoogste niveau te presteren.”

“Ik heb er echt van genoten om met zoveel mensen samen te werken. Echt iedereen, Lawrence, Lance, Martin, Mike, de senior managers, engineers, de mecaniciens, de rest van het team. Het zijn allemaal erg ambitieuze, capabele, toegewijde en vriendelijke mensen, echte experts in hun vak, ik wens hen het allerbeste toe.”

“Ik hoop dat het werk dat ik vorig jaar en ook dit jaar nog zal doen een hulp zal zijn voor de ontwikkeling van het team dat hopelijk in de toekomst zal weten te winnen. Ik zal zo hard mogelijk als ik kan werken om dat doel mee te helpen bereiken, ik ga tijdens mijn laatste 10 races mijn uiterste best doen.”

Vettel komt vervolgens ook terug op de reden van de beslissing om afscheid te nemen van de Formule 1, een sport die hem zo nauw aan het hart ligt.

“De beslissing om afscheid te nemen was een moeilijke om te nemen. Ik heb erg veel erover nagedacht,” aldus Vettel.

“Eind dit jaar wil ik tijd nemen om te bekijken wat ik in de toekomst ga doen. Het is duidelijk dat, als vader zijnde, ik meer tijd met mijn familie zal doorbrengen.”

“Vandaag draait echter niet rond afscheid nemen. Ik wil vooral iedereen bedanken, niet op zijn minst de fans, zonder hun passionele steun zou de Formule 1 niet bestaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print