Sebastian Vettel als vervanger van Lewis Hamilton naar Mercedes?

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Wat zijn de plannen van Lewis Hamilton in 2022? Dat is de vraag die de F1-liefhebbers momenteel bezighoudt want tot dusver hult de zevenvoudig wereldkampioen zich in stilzwijgen.

De geruchtenmolen draait altijd in het F1-wereldje maar de laatste tijd draait hij op volle toeren. Alles draait om Lewis Hamilton. 

Gaat hij verder of geeft hij er de brui aan? Neemt hij een sabbatjaar of hangt hij de helm aan de wilgen en vooral wie gaat hem dan vervangen? Er zijn immers veel gegadigden voor een plaats bij het team dat zich in 2021 voor de achtste opeenvolgende keer wereldkampioen kroonde bij de constructeurs.

Volgens het Duitse dagblad ‘Bild’ zijn ze bij Mercedes nog niet op zoek naar een vervanger voor Lewis Hamilton maar zolang het Duits-Britse team hem niet officieel bevestigt voor 2022 zal er blijven gespeculeerd worden.

Verschillende bronnen, onder andere de Duitse televisiezender RTL, zien in Sebastian Vettel een kandidaat om Hamilton te vervangen bij Mercedes. Sinds vorig jaar komt de viervoudig wereldkampioen uit voor Aston Martin en men hoeft maar een snelle blik op de bolides van de Britse renstal te werpen om te zien dat er een sterke connectie is met Mercedes. 

Het feit dat Vettel al ervaring heeft met de krachtbronnen van Mercedes is uiteraard een voordeel maar er is ook zijn staat van dienst als viervoudig wereldkampioen. Voor komend seizoen heeft de formatie uit Brackley met George Russell een jonge, getalenteerde rijder onder contract maar langs de andere kant hij heeft geen ervaring bij een topteam als Mercedes. Russell is er bijvoorbeeld nog niet in geslaagd om een race te winnen.

Andere namen die de ronde doen zijn die van Esteban Ocon en Nyck de Vries, die alvast een Mercedes-connectie hadden of hebben. Maar evengoed wordt ook de naam van Pierre Gasly gefluisterd, de Fransman is verbonden aan Red Bull en bezig aan een sterke periode bij AlphaTauri, sinds het hem niet zo goed verging bij de hoofdmacht van Red Bull.

Hoewel Ocon en Gasly er wel al in slaagden om een race te winnen in de Formule 1 hebben ze ook nog geen titel weten te veroveren en misschien is het dat net waar ze bij Mercedes naar op zoek zijn. In dat geval kunnen ze moeilijk om Sebastian Vettel heen. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023