Sebastian Vettel crasht net niet en rijdt de snelste tijd: “Ik pushte te hard”

Sebastian Vettel reed gisteren tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd. De Duitser crashte echter ook bijna met zijn Ferrari, dat kwam omdat hij naar eigen zeggen te hard pushte.

“Ik ben nog niet helemaal tevreden maar we kunnen nog verbeteren want onze wagen heeft een ongelooflijk potentieel,” aldus Vettel. “De balans van de wagen is nog niet perfect maar richting zaterdag kunnen we daar nog aan werken want de wagen zelf doet het goed.”

De vrijdag was nochtans niet zo goed begonnen voor Vettel en Ferrari. De Duitser had tijdens de eerste oefensessie immers een probleem met zijn versnellingsbak, waardoor Vettel slechts vier ronden kon rijden.

“Ik had tijdens de ochtend een probleem met de wagen. Ik wou rijden maar we moesten eerst de versnellingsbal controleren.”

De namiddag verliep stukken beter voor Vettel met een besttijd tijdens de tweede oefensessie, al was er ook wel een schrikmomentje toen Vettel plots de controle over zijn Ferrari verloor.

“Ik probeerde iets te hard,” gaf Vettel toe. “Het was een klein probleem door mezelf veroorzaakt, ik verloor daardoor ook wat tijd op de baan omdat ik niet kon rijden.”

Vettel ziet er echter ook het positieve van in.

“Het is goed om te weten waar de limiet ligt. Ik heb het geprobeerd en ik weet nu dat het niet werkt, dat is goed om te weten.”

Gelukkig voor Vettel lag er een grindbak bij het uitkomen van Parabolica, waardoor zijn wagen serieus vertraagd werd en hij niet tegen hoge snelheid in de bandenmuur terecht kwam.

“Ik dacht dat ik erin zou slagen om de wagen op te vangen zonder de muur te raken, ik raakte hem echter een klein beetje. Het was maar zeer licht en ik kon doorrijden met een klein beetje schade aan de achtervleugel. Die moest vervangen worden maar los daarvan was alles oké,” besloot Vettel.

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print