Sergio Perez over McLaren-geruchten: “Indien ze competitief zouden zijn, waarom niet?”

Sergio Perez heeft laten weten dat zijn toekomst vastligt en dat het enkel nog een kwestie van tijd is vooraleer zijn al dan niet nieuwe werkgever dat zal bekendmaken.


Tot voor een paar dagen leek het meest waarschijnlijke scenario voor Sergio Perez een contractverlenging bij Force India. ‘Sky’ kwam echter met het bericht dat de Mexicaan in gesprek was met McLaren om er in 2019 teamgenoot van Carlos Sainz te worden.

Noch McLaren, noch Perez wilden die geruchten ontkrachten of bevestigen maar wanneer hem in Monza gevraagd werd naar de interesse van zijn ex-team was ‘Checo’ niet meteen laaiend enthousiast.

“Als ik de garantie zou krijgen dat ze competitief zouden zijn en dat er een groot project achter schuilt, waarom niet?” aldus Perez. “Maar ik zou meer details moeten weten over hun toekomstplannen om de situatie van het team beter te begrijpen.”

De manier waarop hij betrokken was bij de moeilijke periode waar Force India doorheen gegaan is doet vermoeden dat de Mexicaan zal blijven bij zijn vertrouwde team.

“Het beste van dit team moet ongetwijfeld nog komen. Het doel is van de komende seizoenen competitief voor de dag te komen en ik geloof erin dat we in de buurt van de top drie kunnen komen.”

“Ik weet waar ik zal rijden volgend jaar. Voor het team is het nog een kwestie van tijd maar ze zullen het aankondigen waar en wanneer ze willen.”

Toch wil Perez nog benadrukken dat de onderhandelingen voor 2019 zijn ambities of prestaties voor de huidige jaargang niet aangetast hebben.

“Ik heb een contract en ik blijf mijn beste beentje voorzetten. Ik probeer nog steeds zoveel mogelijk punten te scoren voor het team en ons zo ver mogelijk naar voor te brengen op de grid, dat is onveranderd.”

“We hebben een competitieve auto, dat hebben we in Spa bewezen en hier komen we gelijkaardige omstandigheden tegen. Hier zouden we dus ook competitief voor de dag moeten komen en het doel blijft steeds hetzelfde: ‘the best of the rest’ worden. Ik denk dat we ook nu een goede kans hebben om dat waar te maken,” besluit Perez.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen