Sebastian Vettel: “F1 saai? Ook het wk voetbal is dat soms”

Sebastian Vettel is niet te spreken over de kritiek die er was op een ‘saaie’ GP van Canada. De kritiek kwam er amper twee weken nadat de GP van Monaco bakken kritiek kreeg omdat het een processie van wagens leek.


Los van het begin van de race, waarbij Hartley en Stroll crashten, stond de GP van Canada niet echt bol van de spanning. Akkoord, de GP van Canada was dan ook niet de meest spannende race, maar volgens Sebastian Vettel moeten de F1-fans soms eens wat minder negatief zijn en niet zo snel kritiek geven.

“Het leven is nu eenmaal zo, of het racen … het racen is waarschijnlijk zo,” aldus Vettel. “Ik vind het niet correct om deze race te bekritiseren. Ik weet niet of het saai was.”

“Vanuit mijn standpunt is het overduidelijk erg druk in de wagen, waar je je ook bevindt. Waar ik niet van hou is dat de mensen vandaag zo kortzichtig zijn.”

Vettel maakte vervolgens een vergelijking met het wk voetbal, waarin volgens hem ook niet iedere voetbalwedstrijd even spannend of spectaculair is.

“We hebben tot dusver zeven races gehad dit jaar. Ik denk dat sommige races fenomenaal waren, andere races waren saai. Deze week begint echter de wereldbeker voetbal en ik beloof je dat niet al de wedstrijden opwindend zullen zijn. Toch zullen de mensen er naar kijken, maar sommige wedstrijden zullen verschrikkelijk zijn,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed