Sebastian Vettel: “Fernando Alonso deed toen iets wat volgens mij onmogelijk was”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Sebastian Vettel heeft naar eigen zeggen een ongelooflijk respect voor Fernando Alonso. Vettel heeft bewondering voor de comeback die de tweevoudig kampioen in de Formule 1 momenteel maakt maar ook vooral voor iets dat Alonso heeft verwezenlijkt dat hij voor onmogelijk had gehouden.

“Ik hou ervan om tegen hem te racen,” vertelde Vettel tegenover het Spaanse ‘Marca’. “Tijdens zijn eerste race dit jaar, toen Fernando zijn comeback maakte, hadden we een wiel-aan-wiel gevecht en ik had een grote glimlach op mijn gezicht omdat ik er naar uitkeek om dit jaar nog zo’n gevechten te hebben. We hebben er dit jaar volgens mij ook al een aantal gehad.”

Toen Vettel nog voor Red Bull reed leverde hij heel wat gevechten met Fernando Alonso die toen nog voor Ferrari reed. Naast een rivaliteit was er toen ook enorm respect, respect dat er nog steeds is. Dat respect kwam er trouwens al toen Sebastian Vettel nog erg jong was.

“Tijdens de race op de Hungaroring in 2003 zat ik naar tv te kijken en ik herinner nog hoe ik vol bewondering naar hem keek,” aldus Vettel. “Zijn talent staat niet ter discussie, zijn vaardigheden op de baan zijn één van de grootste die ik ooit gezien heb.”

Dat respect voor Alonso werd bij Sebastian Vettel alleen maar groter toen Alonso iets deed dat Sebastian Vettel voor onmogelijk had gehouden: Michael Schumacher verslaan in de strijd om het kampioenschap.

“Alonso deed iets dat volgens mij onmogelijk was, Schumacher verslaan,” blikt Vettel terug op de periode waarin Alonso zich samen met Renault twee keer tot kampioen kroonde.

“Toen ik opgroeide was Michael de beste, de nummer 1, en het leek onmogelijk om hem te verslaan.”

“Fernando begon hem te verslaan en dat was volgens mij een geweldige verwezenlijking. Uiteraard heeft hij ook een lange carrière in verschillende wagens, het is dan ook een plezier om naast hem te rijden en tegen hem te rijden op het circuit.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021