Sebastian Vettel finisht in de punten: “Start was slecht, daarna ging het goed”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Sebastian Vettel blikt met een tevreden gevoel terug op zijn race in Qatar. Hoewel hij een moeilijke openingsronde kende wist hij zijn Aston Martin toch nog naar de tiende plaats te sturen en zo zorgde hij mee voor een dubbele puntenfinish voor de formatie uit Silverstone.

“De start van de race was erg slecht,” aldus Vettel. “Na de eerste bocht zaten we eigenlijk achteraan. We herstelden ons redelijk vanaf plaats zeventien, maar we verloren het potentieel om meer punten te scoren dan we deden.”

“Bij het naderen van bocht één waren er veel auto’s om me heen en ik werd in de verdrukking gebracht. Ik probeerde langs de buitenkant te gaan, maar de baan was vuiler dan ik had verwacht en ik gleed wijd. Het is frustrerend want de auto was snel, zeker toen we in schone lucht zaten, en dat hielp me terug naar plaats tien.” 

“Dus na de eerste ronde was het een sterke race, een goed herstel, maar het doet pijn als je meteen in de achterste gelederen zit. Het is mooi om te zien dat beide auto’s vandaag in de punten eindigen, dus er zijn veel positieve punten te halen uit het weekend.” 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022