Slecht nieuws voor Max Verstappen: Lewis Hamilton krijgt opnieuw ‘raketmotor’ in Saudi-Arabië

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de nederlaag in Brazilië zag Max Verstappen ook in Qatar de overwinning naar Lewis Hamilton gaan. Hamilton nadert zo op Verstappen in het kampioenschap en Mercedes had nog meer slecht nieuws voor Max Verstappen …

In Brazilië vloog Hamilton door een nieuwe interne verbrandingsmotor over het circuit van Interlagos. Hamilton leek door de nieuwe interne verbrandingsmotor extra veel vermogen uit zijn Mercedes-krachtbron te kunnen halen, een handigheidje dat volgens ingewijden werd toegepast (Lees: “Mercedes heeft iets met de motor van Lewis Hamilton gedaan dat beslissend kan zijn in de F1-titelstrijd”).

Ook in Qatar behaalde Hamilton een erg vlotte overwinning, dit nadat hij eerder ook met een grote voorsprong de polepositie wist te veroveren. Gehoopt werd dat Hamilton die prestatie kon neerzetten met zijn speciale motor uit Brazilië, bijgenaamd de ‘raketmotor’.

Bij Mercedes lieten ze ondertussen echter weten dat Hamilton in Qatar met een oudere motor reed maar dat de veelbesproken ‘raketmotor’ wel in Saudi-Arabië op het bloedsnelle Jeddah Street Circuit zal gebruikt worden. Dat zou slecht nieuws voor Verstappen zijn want op het nieuwe circuit is iedere extra pk zeer belangrijk, er wordt immers bijna constant volgas gereden en er is een zeer lang recht stuk.

“We hebben de voorbije races de krachtsverhoudingen zien verschuiven, maar als ik naar het circuit in Saudi-Arabië kijk dan zou dat ons moeten liggen,” aldus Andrew Shovlin, de trackside engineer bij Mercedes. “Lewis beschikt over de meer krachtige motor, dat zal nuttig zijn.”

“Er zijn twee motoren die hij nog kan gebruiken tijdens de races. In Qatar reden we met de minst krachtige van beide motoren, dit door de karakteristieken van het circuit. Dat gezegd zijnde ziet het er dus goed uit.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022