Carlos Sainz: “In mijn Ferrari was het een saaie race maar ik scoorde wel punten”

Ferrari
Ferrari

Het ziet er steeds meer naar uit dat Ferrari de strijd met McLaren om de derde plaats in het constructeurskampioenschap zal winnen. Voor Sainz was de GP van Qatar redelijk saai, dit omdat hij nooit echt heeft gepusht.

Tijdens de race in Qatar zag het er even naar uit dat Lando Norris voor beide Ferrari-rijders kon gaan finishen maar uiteindelijk slaagden Sainz en Leclerc er allebei in om voor Lando Norris in de punten te finishen. Met Ricciardo die bovendien buiten de punten finishte vergrootte Ferrari haar voorsprong op McLaren in het constructeurskampioenschap en lijkt de Scuderia nu al zeker van die derde plaats.

Geheel probleemloos verliep de race nochtans niet want bij Sainz liep er wat mis over de boordradio waardoor hij zijn call om zijn eerste en enige pitstop te maken mistte.

“We moeten nakijken wat er gebeurd is met de radio want ik heb hen niet gehoord toen ze mij vroegen om naar de pits te komen, misschien verloren we daardoor wat terrein tijdens de race,” aldus Sainz.

Op zijn strategie met slechts één pitstop bleef Sainz redelijk voorzichtig rijden, wat uiteindelijk resulteerde in een saaie race maar wel met punten.

“Het was wat een saaie race want we maakten ons zorgen over de banden en ik probeerde ze heel de race te sparen. Ik lette vooral op voor de band links vooraan, de band die bij veel andere teams voor problemen zorgde,” aldus Sainz.

“Uiteindelijk loonde die benaderingswijze wel omdat de anderen fouten maakten. Ik pushte echter heel de race niet en dan is het saai. Het is wat het is, we zullen proberen om tijdens de volgende races wat meer te pushen zodat het leuker is.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022