“Sebastian Vettel heeft het daar altijd al moeilijk mee gehad, nu nog steeds”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Gerhard Berger heeft Sebastian Vettel altijd al problemen gehad met het ervaren en presteren onder druk. Zijn aanrijding met Esteban Ocon tijdens de GP van Bahrein is daar andermaal een bewijs van.

“Sebastian is een viervoudig wereldkampioen dus hij is zeker een buitengewoon rijder, daar bestaat geen twijfel over, ‘ aldus Berger in de laatste ‘In The Fast Lane’ podcast. “Hij heeft echter nooit goed kunnen omgaan met druk.”

“Herinner je wanneer Daniel Ricciardo naar Red Bull kwam, hij was nog erg jong en zette Sebastian onder druk. Sebastian kon er moeilijk mee omgaan. Bij Ferrari was het net hetzelfde.”

Berger vindt het jammer dat Vettel ook nu bij Aston Martin een ‘valse start’ lijkt te maken waardoor de focus andermaal op zijn persoon komt te liggen.

“Ik leef met hem mee, je voelt dat hij zich niet vrij voelt, hij voelt zich niet voldoende ontspannen. Hij probeert dingen te bewijzen die momenteel niet mogelijk zijn omdat de wagen niet goed genoeg is of omdat zijn eigen performance niet goed genoeg is.

“Wanneer je je in deze situatie bevindt dan moet je een stap achteruit zetten en zeggen dat je het rustig aan zal pakken en dat de successen dan wel zullen terugkeren.”

Vettel werd vorig jaar, tijdens zijn laatste seizoen bij Ferrari, bij momenten een gebrek aan motivatie verweten. Het is iets dat volgers Berger ook nu bij Aston Martin een rol kan spelen.

“Hij bevindt zich aan het einde van zijn carrière,” vertelt Berger. “Wanneer je al zoveel races hebt gereden, wanneer je al een viervoudig F1-kampioen bent, dan komt er een moment waarop je je in een situatie bevindt waarin je niet alle risico’s wil nemen, dat je strijdt zoals je zou strijden voordat je je eerste race hebt weten te winnen.”

“Op de een of de andere manier lukt het voor hem niet. Hij begint fouten te maken en de mensen stellen hem in vraag. Beetje bij beetje zorgt dat voor extra druk en zoals ik in het begin vertelde houdt hij niet van druk.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022