Mick Schumacher: “Deze ‘beginnersfout’ was pijnlijk en ik zal er uit leren”

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens zijn eerste F1-race eindigde Mick Schumacher als zestiende, een op papier mooi resultaat maar het zal toch vooral een soort ‘beginnersfout’ zijn die Schumacher lange tijd zal meenemen.

“Bij de herstart na de safety car maakte ik in bocht 4 een fout,” aldus Schumacher na afloop van de race. “eenmaal de banden zich niet in het juiste temperatuurvenster bevinden dan is het gripniveau zeer laag. Dat is iets dat ik beter moet zien te begrijpen, dat is iets dat ik moet zien te leren.”

“Het is overduidelijk een fout en het is iets dan me zeer lang zal bijblijven. Ik zal het proberen te begrijpen en vervolgens verder gaan en hieruit proberen leren.”

Ondanks zijn ‘beginnersfout’ is Mick Schumacher echter blij met het feit dat hij zijn F1-debuut heb kunnen maken.

“Ik denk dat ik over het algemeen blij moet zijn. Het is een levenslange droom geweest om hier in de F1 aanwezig te zijn,” vertelt Schumacher.

“Ik ben wat gefrustreerd door de fout bij de herstart in de vierde bocht. Het gebeurde ongelooflijk snel en plots verloor ik de controle over de wagen en spinde ik.”

“Zestiende klinkt uiteraard beter dan het is. We waren overduidelijk de laatste wagen maar desondanks denk ik dat we alles gedaan hebben wat moest.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022