Sebastian Vettel: “Het is net alsof ik te laat op school ben aangekomen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Wegens een COVID-besmetting is het voor Sebastian Vettel pas zijn eerste race van 2022 maar dat wil niet zeggen dat hij er geen zin in heeft, zoals afgelopen week werd gesuggereerd. 

De viervoudig wereldkampioen moest verstek geven voor de races in Bahrein en Saoedi-Arabië omwille van een COVID-besmetting. Aston Martin trommelde daarom Nico Hulkenberg op om Vettel te vervangen aan de zijde van Lance Stroll maar geen van beiden wisten punten te scoren, op dat vlak heeft hij dus weinig gemist.

Nu is Vettel er helemaal klaar voor en staat hij naar eigen zeggen met veel goesting aan de start van het raceweekend in Melbourne, zo bericht ‘Speedweek.com.’

“Nadat ik positief testte, en verstek moest laten gaan voor de eerste twee races van het seizoen, voelt het net alsof ik te laat op school ben aangekomen,” grapt Vettel. “Daarom kan ik nu niet wachten om er tegenaan te gaan!”

“Het seizoen beginnen in Australië is natuurlijk niet nieuw voor mij en het is geweldig dat we hier na een paar moeilijke jaren terug kunnen komen. Voor mij wordt het, na een maand niet in de cockpit gezeten te hebben, vooral belangrijk om tijdens de vrije trainingen snel in mijn ritme te komen. Ik hoop dat we een paar stappen vooruit kunnen zetten in een race die gewoonlijk spannend en onvoorspelbaar is.”

Ook teamgenoot Lance Stroll is blij om te kunnen terugkeren naar Australië. 

“Het is fantastisch om terug naar Australië te komen, ik verheug me er altijd op om op deze baan te rijden. Ik kijk ook uit naar de veranderingen aan de baan en de layout uit te proberen. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meer inhaalmogelijkheden zullen zijn.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner