Valtteri Bottas: “Alfa Romeo kan met bijna iedereen de strijd aangaan”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Australië is voor Valtteri Bottas een soort tweede thuisland geworden, Bottas is immers samen met de Australische Tiffany Cromwell. Meer motivatie heeft de Fin niet nodig om komend weekend te proberen bewijzen dat Alfa Romeo met bijna iedereen op de grid de strijd kan aangaan.

Tijdens de eerste twee races bewees Alfa Romeo inderdaad dat de C42 een competitieve wagen is die enkel de absolute top van de startgrid moet laten voorgaan. Voorlopig staat Alfa Romeo ‘slechts’ zesde in de wk-tussenstand maar met wat meer geluk had dat ook een derde of vierde plaats kunnen zijn.

In zijn tweede ’thuisland’ wil Bottas een goed resultaat neerzetten en bewijzen dat Alfa Romeo van niemand schrik moet hebben.

“Ik hou ervan om naar Australië te komen,” aldus Bottas. “Ik heb recent redelijk wat tijd doorgebracht, vooral tijdens de winterpauze, aangezien mijn partner uit Zuid-Australië afkomstig is. Het is één van mijn favoriete plaatsen, er is zoveel te zien en te doen.”

“Daardoor, maar ook omwille van veel andere redenen, ben ik blij dat we opnieuw in Melbourne kunnen racen. Albert Park is een zeer interessant circuit en de werkzaamheden die er verricht zijn zouden het alleen nog maar opwindender moeten maken.”

“We liggen erop gebrand om onze snelheid te tonen want we weten dat we met de meeste wagens op de grid de strijd kunnen aangaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner